Sköldpadda  Fotograf: Katharina Arnesen

Kommande kurser

18-19 november - Uppsala
kl. 10.00-17.00 båda dagarna
Pris 2.500:- (inkl. 500 kr moms)

Är du intresserad av att koordinera en kurs? Här finns mer information om hur du gör.

Information om reiki. Går att skriva t eller ladda ner. x Information om reiki-kurs. Går att ladda ner eller skriva ut.
Går att ladda ner eller skriva ut som pdf-fil.

Före kursen

Det krävs inga förkunskaper för att vara med på kursen.

Boka plats på kursen: mail till Hands on eller 070 - 577 44 29
Skicka information om namn, adress, telefon, mail. Har du ett företag fakturan ska ställas ut på behövs även företagsnamn, adress och organisations-nummer.

Bra information om boende, bussar och annan praktisk information om Uppsala hittar du på www.uppland.nu

Kursen är upplevelseinriktad, men om du vill anteckna är det bra att du har med block och penna. Om du vill ligga ner under meditationerna kan det vara skönt att ha med liggunderlag, filt, kudde eller liknande. Det går även utmärkt att sitta.

Under kursen

Du kan ha vilka kläder du vill, men många upplever att det är skönt att ha bekväma kläder i något naturmaterial (linne, siden, bomull, ull etc.). Ta gärna med tofflor eller sockar.

Katharina ordnar enklare fika med te, kaffe, kex, frukt, frön, nötter eller liknande. Det blir ett par kortare pauser för fika. Lunch ca kl. 13-14.

Katharina Arnesen

1991 kom hon i kontakt med Reiki för första gången. De resultat som hon upplevde själv och såg hos andra ledde till att hon utbildade sig inom reiki och slutligen blev lärare i reiki/reiki master.

Katharina undervisar och håller föredrag på både svenska och engelska. Hon tycker att det är en fantastiskt intressant upplevelse att vara med när någon upplever reiki för första gången. När de märker att den de behandlar känner av behandlingen som de gör. Att det inte bara är fantasi eller en önskan om resultat som gör att de själva känner av reikin när de gör behandling på sig själva.

Katharina använder sig av de västerländskt traditionella 12 fasta handpositionerna, men även av olika tekniker som utvecklats i Japan.

"Jag använder reiki för att det har gett mig möjligheten att leva ett lugnare, friskare, gladare och mer harmoniskt liv än tidigare.

Om man liknar livet vid en korridor där det bakom dörrarna finns möjligheter till upplevelser, upptäckter och utmaningar av alla slag. Då sprang jag tidigare omkring i korridoren och försökte dra upp dörrarna och titta in - ett fasligt jobb. Likt en lax som kämpar sig upp motströms. Nu för tiden flyter jag med strömmen ner mot ett hav av möjligheter. Jag låter korridorens dörrar öppna sig själva och koncentrerar mig istället på att upptäcka när de gör det. Då tar jag chansen och det har visat sig att livet blir mer spännande och lugnare så. Tidigare missade jag en hel del eftersom jag var upptagen med att stressa mellan dörrarna för att slita och dra i dem.

Det är inte så att jag dragit mig tillbaka till en bergstopp eller liknande. Faktum är att jag gör mer, upplever mer och jobbar mer än tidigare, men blir mindre stressad. Jag fyller hela tiden på extra energi med hjälp av reiki.

Jag har använt mig av reiki i princip dagligen sedan jag lärde mig det 1992"

Centrala element

Kursen fokuserar på din egen upplevelse av reiki i närvaro och praktik.

Praktisk information nedan.

"Reiki kan aldrig och kommer aldrig tillhöra en enda person eller en organisation. Reiki är hela mänsklighetens andliga arv."
Mikao Usui, grundaren av reiki
 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Katharina Arnesen